تغییر ژن های کاروتنوئید به گوجه فرنگی کمک می کند تا بازی خود را به ارمغان بیاورد – ScienceDaily


آب گوشت پخته ، تازه ، خشک و خورشید ، به هر طریقی که ترجیح دهید ، گوجه فرنگی یکی از میوه های متنوع در کره زمین است – و بله ، اگرچه از آن در غذاهای شور استفاده می شود ، گوجه فرنگی واقعاً یک میوه است.

محبوبیت گوجه فرنگی منجر به توسعه بیش از 10 هزار نوع از اندازه ها ، شکل ها و سایه های مختلف شده است. با این وجود جالب توجه است که ، تنوع ژنتیکی کمی در بین انواع گوجه فرنگی مدرن وجود دارد. این عدم تنوع ، همراه با کنترل بسیاری از صفات توسط چندین ژن ، بهبود عملکرد و کیفیت گیاهان را به چالشی بزرگ برای تولیدکنندگان گوجه فرنگی تبدیل می کند.

اما در یک مطالعه منتشر شده در این هفته در گزارش های علمی ، محققان به رهبری دانشگاه تسوکوبا توضیح می دهند که چگونه فناوری مدرن ویرایش ژن می تواند به پرورش دهندگان گوجه فرنگی کمک کند.

پروفسور هیروشی آزورا ، نویسنده ارشد تحقیق ، گفت: “گوجه فرنگی اولین ماده غذایی اصلاح شده ژنتیکی بود که برای مصرف انسان تأیید شد.” “با این حال ، بسیاری از انواع اولیه تراریخته حاوی ژن هایی از گونه های دیگر هستند ، که باعث نگرانی ایمنی در بین مصرف کنندگان می شود. بنابراین ، همراه با این واقعیت که اکثر ارقام تراریخته فقط بهبودهای متوسطی در کیفیت نشان می دهند ، از تراریخته دور شده است. “

برخلاف اصلاحات ژنتیکی سنتی ، تکنیک های مدرن ویرایش ژن هیچ اثری در ژنوم باقی نمی گذارد و می تواند تغییرات کوچکی در ژن طبیعی ایجاد کند که از تغییرات طبیعی تقلید می کند.

گوجه فرنگی حاوی مقادیر نسبتاً بالایی کاروتنوئید ، رنگدانه های زرد ، قرمز و نارنجی است که در بسیاری از گیاهان یافت می شود. کاروتنوئیدها پیش ماده ویتامین A هستند و خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی از خود نشان می دهند و از این رو برای تغذیه انسان بسیار مهم هستند. چندین جهش طبیعی ثبت شده است که تجمع کاروتنوئیدها را در گوجه فرنگی بهبود می بخشد ، اما معرفی آنها به انواع تجاری یک ایده پیچیده و وقت گیر است.

بنابراین ، این تیم با هدایت دانشگاه تسوکوبا متعهد شدند تولید جهش هایی را برای تجمع کاروتنوئیدها در گوجه فرنگی با استفاده از فناوری ویرایش ژن انجام دهند.

پروفسور Ezura توضیح می دهد: “تغییرات تک نوکلئوتیدی در ژن های گوجه فرنگی منفرد قبلاً با استفاده از فناوری ویرایش ژن Target-AID به دست آمده بود.” “با این حال ، ما سیستمی را طراحی کردیم که در آن تغییرات به طور همزمان در سه ژن مرتبط با تجمع کاروتنوئید وارد شدند.”

از بین 12 خط گوجه فرنگی به دست آمده ، 10 مورد شامل جهش در هر سه ژن هدف بود. مطالعه بیشتر در مورد دو خط با میوه های سبز تیره و ریشه های بنفش جهش های تجمع یافته کاروتنوئید طبیعی نشان داد که سطح بالایی از کاروتنوئیدها ، به ویژه لیکوپن ، در گیاهان اصلاح شده ژنتیکی وجود دارد.

پروفسور Ezura توضیح می دهد: “این نشان می دهد که می توان با استفاده از فناوری ویرایش ژن ، کیفیت چند ژنی گیاهان را بهبود بخشید و مجموعه ای از امکانات را برای بهبود عملکرد ، ماندگاری ، محتوای مواد مغذی و مقاومت در برابر بیماری در گیاهان مختلف کشت شده ، که هم برای سلامتی انسان و هم برای محیط زیست فواید آشکاری دارد. “

منبع تاریخچه:

مواد تهیه شده توسط دانشگاه تسوکوبا. توجه: مطالب را می توان از نظر سبک و طول ویرایش کرد.


منبع: khabar-erfan.ir

دیدگاهتان را بنویسید

Comment
Name*
Mail*
Website*