توده تازه کشف شده گرینلند فعالیت های حرارتی را در قطب شمال هدایت می کند – ScienceDaily


تیمی از محققان درباره ذوب شدن ورقه یخ گرینلند اطلاعات بیشتری کسب می کنند. آنها یک جریان سنگ داغ معروف به گوشته پیدا کردند که از مرز بین هسته و گوشته در زیر گرینلند مرکزی افزایش می یابد که یخهای زیر را ذوب می کند.

نتایج حاصل از مطالعه دو بخشی آنها در مجله تحقیقات ژئوفیزیک.

دکتر جنتی تویوکونی ، یکی از نویسندگان این تحقیق ، گفت: “دانش از ستون گرینلند درک ما از فعالیت آتشفشانی در این مناطق و مسئله مشکل افزایش سطح جهانی دریا ناشی از ذوب شدن صفحه یخ گرینلند را تقویت می کند.”

منطقه آتلانتیک شمالی پر از فعالیت زمین گرمایی است. ایسلند و یان ماین حاوی آتشفشان های فعال با توده های گوشته ای خود هستند ، در حالی که اسوالبارد ، مجمع الجزایر نروژ در اقیانوس منجمد شمالی ، یک منطقه زمین گرمایی است. با این حال ، ریشه این فعالیت ها و روابط متقابل آنها به طور گسترده بررسی نشده است.

تیم تحقیقاتی دریافت که ستون گرینلند از مرز هسته گوشته به منطقه انتقال گوشته در زیر گرینلند افزایش می یابد. جمع نیز دارای دو شاخه در گوشته تحتانی است که به سایر توده های موجود در منطقه تغذیه می کند و مناطق فعال در ایسلند و یان ماین و منطقه زمین گرمایی در اسوالبارد را گرم می کند.

یافته های آنها براساس اندازه گیری ساختار 3-D سرعت لرزه ای پوسته و کل گوشته زیر این مناطق است. برای بدست آوردن اندازه گیری ها ، آنها از توپوگرافی لرزه ای استفاده کردند. تعداد زیادی از زمان ورود امواج لرزه ای معکوس شد تا تصاویر سه بعدی از ساختار زیرزمینی بدست آید. این روش شبیه سی تی اسکن بدن انسان است.

تویوکونی به عنوان بخشی از شبکه نظارت بر ورق یخ گرینلند توانست از لرزه نگارهایی که روی ورقه یخی گرینلند نصب کرده استفاده کند. این پروژه که در سال 2009 تأسیس شده است ، همکاری محققان از 11 کشور را در خود جای داده است. تیم مشترک ایالات متحده و ژاپن مسئولیت اصلی ساخت و نگهداری سه ایستگاه لرزه ای روی صفحه یخ را بر عهده دارند.

با نگاه به آینده ، تویوکونی امیدوار است که روند حرارتی را با جزئیات بیشتری مطالعه کند. “این مطالعه تصویر بزرگتری را نشان داد ، بنابراین بررسی قطعات در سطح محلی تر ، اطلاعات بیشتری را نشان می دهد.”

منبع تاریخچه:

مواد تهیه شده توسط دانشگاه توهوکو. توجه: مطالب را می توان از نظر سبک و طول ویرایش کرد.


منبع: khabar-erfan.ir

دیدگاهتان را بنویسید

Comment
Name*
Mail*
Website*